Browse Category: DATA1

Je eigen website bouwen? Where to start?

Begin je eigen website

Je wil graag een eigen website beginnen, maar wat is daar eigenlijk precies voor nodig, waar begin je mee? Data1 heeft dagelijks met vragen van klanten te maken die hulp nodig hebben bij het vormgeven van hun plan. In deze handleiding begeleidt Data1 je stapsgewijs om tot een succesvol concept te komen!

 

Stap 1: kies de juiste domeinnaam

Bij elk idee voor een website begint het met het kiezen van met jouw eigen domeinnaam.

De domeinnaam vormt het uiteindelijke webadres dus kies jouw naam zorgvuldig uit.

De naam is vaak afhankelijk van het doel van de website of verbonden met het onderwerp.

Hieronder een aantal voorbeelden:

 

Zakelijk

www.jouwbedrijfsnaam.nl

 

Persoonlijk

www.jouwnaam-of-jouwblog.nl

 

Doelmatig

www.jouwdoel-jouworganisatie.nl

 

Let op: kijk altijd even of jouw naam al wordt gebruikt door een ander bedrijf of website. Een domeinnaam die te veel lijkt op de naam die jij wilt gebruiken, zou tevens je eigen promotie of vindbaarheid kunnen ondermijnen. Bedenk goed welke naam jou uniek maakt en je onderscheidt van de rest. Dit zal uiteindelijk bijdragen aan het succes van jouw plan.

 

Stap 2: kies een e-mail- en hostingpakket

Nadat je de juiste domeinnaam hebt gekozen, ben je klaar om jouw domein te voorzien van een persoonlijk e-mailadres en de benodigde ruimte om je website op te hosten. Een hostingpakket vormt een vereiste om uiteindelijk een website- of e-mailpakket te kunnen draaien. Een bijpassend e-mailadres bij uw website is optioneel, maar wordt sterk aangeraden.

Het kiezen van de juiste hosting

Hosting betekent dat je jouw website, en alle bijbehorende gegevens, kunt opslaan op een server die ervoor zorgt dat jouw website ten alle tijden online beschikbaar is. Bij het kiezen dien je rekening te houden met het doel van de website en de ruimte die jouw website zal gaan innemen. Een informatieve website neemt bijvoorbeeld minder ruimte in dan een webshop. Benieuwd hoeveel webruimte uw website of onderneming nodig heeft?

Data1 bied vrijblijvend advies over websiteomvang en hosting.

 

Stap 3: wat voor website wil je opzetten?

Voor elke starter op het wereldwijde web zijn de vragen: ”wat voor soort website wil je opzetten en wat is het doel van de website?” belangrijk. Als voorbeeld heeft Data1 3 typen websites geselecteerd, elk met een ander doel:

 

Type 1: informatief

Dit houdt in dat de website voornamelijk informatie bevat en nauwelijks tot geen onderhoud vereist, alle inhoud verzamelen en in een keer aanleveren voor de ontwikkeling en realisatie.

Type 2: entertainment 

Dit zijn type websites die veel mediabestanden bevatten zoals foto’s of video’s, en regelmatig bijgehouden moeten worden. Dit houdt in dat je meer ruimte nodig hebt om je website soepel te kunnen draaien. Houd er rekening mee dat het beheren en onderhouden van een type 2 website voldoende kennis vereist. Voor de iets minder ervaren gebruikers zijn er natuurlijk Data1 onderhoudsservices: https://data1.nl/cart.php?gid=3.

Type 3: commercieel  

Commerciële websites zijn vaak gevuld met eigen producten. Deze website vereisen meer ruimte en de mogelijkheid tot dagelijks onderhoud.

 

Stap 4: geef je website vorm 

Nu je de basis stappen hebt doorlopen en voor jezelf duidelijk hebt wat je precies voor website wil, is het tijd om te bepalen hoe je website eruit komt te zien.

Logo en header

Als je al een logo hebt, kun je daar gebruik van maken. Je logo kan daarnaast ook op aanvraag door Data1 worden ontwikkeld. Data1 beschikt over professionele vormgevers die je graag op weg helpen. Je header is de bovenste strook van je website, die meestal het uitgekozen logo laat zien. De header bepaalt in grote lijnen de algemene vormgeving van je website en kan desgewenst ook door Data1 worden ontwikkeld.

Kleuren 

De kleuren van je website zijn belangrijk voor de vormgeving en hebben invloed op het gevoel dat een bezoeker bij jouw website krijgt. Het is raadzaam om twee kleuren aan te houden. Onderstaand artikel geeft goed weer wat voor invloed kleur kan hebben op de bezoeker: https://www.frankwatching.com/archive/2015/02/17/wat-zijn-goede-kleuren-voor-je-website-checklist/.

Lettertype 

Het lettertype dat je kies is ook een aspect dat erg belangrijk is binnen webdesign. Omdat niet iedereen dezelfde set aan lettertypes heeft, maakt internet gebruikt van zogenoemde webfonts. Dit is een standaardpakket aan lettertypes die elke webbrowser heeft ingebouwd.

Indeling

De indeling van je website ziet op de structuur van je website. Het betreft de indeling van verschillende tabs, knopjes waar bezoekers op kunnen klikken, om over de website te navigeren. Deze tabs kunnen op hun beurt desgewenst worden uitgeklapt in meer specifieke tabjes. Duidelijke en overzichtelijke tabs trekken sneller de aandacht van je bezoekers. Informatieve websites maken vaak gebruik van eenzelfde, veelvoorkomende structuur. Onderstaand overzicht kan je helpen om de basis te vormen:

Tab 1 ‘Home’

Dit is de eerste pagina die de bezoeker te zien krijgt. Hier kun je omschrijven wat voor website het is en wat je op welke plek kunt vinden. De invulling is geheel afhankelijk van het doel van de website.

Tab 2 ‘Het doel’

Het tweede tabje is vaak het onderwerp van de website. Dit kan variëren van een beschrijving van een project of bedrijf, tot bijvoorbeeld een webshopgedeelte.

Tab 3 ‘Media’

Deze tab wordt vaak gebruikt als nieuws- of portfolio gedeelte. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een galerij, of een element voor sociale media om met je doelgroep te communiceren.

Tab 4 ‘Over ons’

Dit gedeelte is bedoeld voor informatie over jou of je bedrijf. Vaak wordt deze tab ook gebruikt om invulling te geven aan de veel gestelde vragen, algemene werkwijze of algemene voorwaarden. 

Tab 5 ‘Contact’ 

Deze tab geeft de bezoeker de mogelijkheid om contact met je op te nemen en is dan ook op vrijwel elke website aanwezig. Dit kan bijvoorbeeld middels een contactformulier, sociale media, een postadres, telefoonnummer of emailadres. Een combinatie is uiteraard mogelijk.

 

Stap 5: content

Het belangrijkste gedeelte van een website is de content, de inhoud. Het is raadzaam om van tevoren zoveel mogelijk content klaar te hebben liggen. Het bouwen van een website kan veel tijd in beslag kan nemen; hoe meer content al beschikbaar is, hoe meer kosten en tijd dit zal besparen. Hieronder vind je een checklist om je op weg te helpen:

Checklist voor een website:

 1. Domeinnaam
 2. E-mailadres
 3. Hostingpakket
 4. Doel van de website
 5. Logo en header
 6. Kleurenopmaak
 7. Lettertype(n)
 8. Ideeën voor de vormgeving
 9. Tabindeling
 10. Welkomsttekst
 11. Alle content voor het doel van je pagina
 12. Sociale media-kanalen
 13. Foto- of videomateriaal
 14. Bedrijfsinformatie
 15. Contactinformatie

 

Als je al deze punten hebt doorlopen, maak je het gemakkelijk voor jouw websitebouwer om je idee zoveel mogelijk naar wens uit te werken.

Voor meer vragen kun je altijd contact opnemen met een van onze medewerkers, via: www.data1.nl/contact.

Chrome markeert websites zonder HTTPS als onveilig

Internet gigant Google, heeft aangekondigd om vanaf Juli 2018 elk domein waar geen SSL certificaat op actief is,  te markeren met de waarschuwing: “Onveilig”. Dit liet het bedrijf weten op zijn blog afgelopen Donderdag. Momenteel worden websites met HTTPS (Voorzien van SSLCertificaat) gemarkeerd met een groen slotje om aan te geven dat de verbinding versleuteld en dus veilig(er) is.

Bij websites welke gebruik maken van HTTP in plaats van HTTPS ontbreekt dit slotje. In plaats daarvan geeft de Chrome browser een waarschuwingsicoon weer. Pas wanneer gebruikers op dit icoon klikken, vertelt de webbrowser dat de website niet veilig is.
Vanaf Juli dit jaar Gaat de browser actief waarschuwen. Buiten een waarschuwingsicoon, Zal Chrome aangeven dat de verbinding “Niet veilig” of “Onveilig is”.

Hier mee wil Google zijn gebruikers behoeden voor eventuele onveilige of onbetrouwbare websites en hoopt het bedrijf dat website beheerders sneller een SSL certificaat aan te schaffen met als doel de algemene veiligheid op het web te vergroten.

Beschermen van de privacy

Met een SSL certificaat beveiligd u het inkomende en uitgaande verkeer naar uw website en voorkomt u dat hackers of kwaadwillende, privé informatie zoals wachtwoorden en/of persoonlijke gegevens onderscheppen.
Wij nemen de privacy van onze klanten uiterst serieus en hebben uiteraard de nodige SSL certificaten in huis.

Een Data1 SSL (Essentials) Certificaat is al verkrijgbaar v.a. 9,50 excl. btw per jaar.

Share Your Love With The World

De lancering van: Share Your Love With The World

Met trots feliciteren wij Richard Victor Cutillo met de lancering van zijn website ShareYourLoveWithTheWorld.com. Na hard werken aan een goede bouwtekening voor dit mooie project, is de ontwikkeling binnen 6 maanden van a tot z voltooid. De website is ontworpen door RendezView in samenwerking met Richard, door ons ook wel “Rich” genoemd! De ontwikkeling is door Data1 verzorgd.

Uit deze samenwerking is een prettige omgeving ontstaan, waar elk detail is gefinetuned om voor de bezoeker niets te laten ontbreken. De website is bedoeld om jouw liefde met de wereld te delen. Hij is speciaal ontworpen om met jou mee te groeien. Ben je nieuwgierig geworden? Bezoek de website van Share Your Love With The World, and find out more!

De grote verhuizing..

Wij zijn op 3 februari 2018 om 08:00 gestart met een interne migratie voor alle bij ons geregistreerde .nl-domeinen. Data1 is niet langer afhankelijk van een derde leverancier voor haar domeinen. We zijn nu een officiële partner van SIDN, de hoofdregistrar van de .nl-domeinextensie. De migratie loopt nog enkele dagen en zal uiterlijk 7 februari 2018 zijn voltooid.

Wat betekent dit voor u?
U kunt een e-mail van SIDN ontvangen over de verhuizing die heeft plaatsgevonden omtrent uw domein(en). Hiernaast zijn verschillende prijzen van onze .nl-domeinen flink gedaald, en kunt u in de toekomst rekenen op andere actieQs en services, zoals een gratis .nl-verhuizing!

 

Blijft mijn domein veilig?
Uiteraard, uw domeinen zijn te allen tijde veilig bij Data1 ondergebracht, ze worden slechts intern anders ingedeeld. Er verandert niets aan uw registratie- of vervaldata.

 

Zal dit vaker gebeuren?
Wij verwachten dat dit niet zal hoeven gebeuren. Mocht dit om welke reden dan ook nogmaals moeten plaatsvinden, wordt u op de hoogte gebracht.

 

Wij hopen uw domein in de toekomst te mogen blijven verwelkomen bij Data1. Voor meer vragen, kunt u een live-chat openen of een ticket aanmaken op https://data1.nl/submitticket.php.

 

Met vriendelijke groet,

Camiel Rafaël Peeters
Algemeen Directeur van Data1

Niet langer meer in de ongewenste mailbox terecht komen?

 

Het komt steeds vaker voor dat de meest gebruikte e-mail providers (zoals hotmailof Gmail), e-mails gestuurd vanaf uw mailadres, in de ongewenste e-mail box komen.
Dit probleem kan met goede reden helaas nooit helemaal worden opgelost. Dit komt doordat iedereen gebruikt maakt van een andere spamfilter. Sommige zijn strenger dan andere en beschermen je tegen mogelijke gevaarlijke e-mail of spam. Wat je wel kan doen om te voorkomen dat jou goed bedoelde zakelijke of commerciele email aankomt, is te zorgen dat je bericht minder “spampunten” oftewel als vertrouwder word gezien.

Hier onder een aantal tips om je e-mails te optimaliseren!

 

Bedenk een goede header:

 • -Zorg dat de aanhef gelijkstaat aan degene, danwel naam van de gene de gene die je wilt bereiken. Maak dus nooit gebruik van een FQDN.
 •  Zorg ervoor dat de ontvanger goed vermeld staat. Wanneer de ontvanger een bedrijf of een groep/community is, vermeldt dit dan duidelijk in je headers en aanhef.
 •  Spammers proberen de afzenders en bestemming te verbergen. Probeer dit zelf niet!
  uw e-mail zal als spam worden gezien door de goed getrainde beveiligings filters van de
  gemiddelde e-mail provider.
 •  Wanneer u onnodige headers toevoegd aan uw bericht, zal het in eerste instantie worden behandelt als spam.
 •  Gebruik in de headers de juiste datum en tijd format. (het land waar je vandaan komt)

 

Je domeinnaam:

 • Gebruik een domein wat daadwerkelijk bestaat en een geldig IP-adres heeft. Dit geldt voor het e-mailadres van jou en de ontvanger maar ook voor het reply-to adres.
 • Gebruik SPF identificatie in DNS records. Dit werkt niet direct, maar voorkomt dat eventuele kwaadwillende zich succesvol kunnen uitgeven voor uw identiteit. (dit stellen wij automatisch voor u in, zodra u hiervoor een ticket aanmaakt.

 

E-mailprogramma’s en de opmaak:

 • Gebruik e-mail programmas en tools die correct werken en geverifieerd zijn door betrouwbare bronnen. Correct opgemaakte e-mails (technisch correct) worden weinig opgemerkt als spam.
 • Vermijd overbodige encoding.
 • Schrijf geen disclaimer onderaan uw bericht, dat het bericht geen spam is. Dat is juist wat spam berichten wél doen, en zal automatisch worden aangemerkt als spam.
 • Wanneer er wetgeving actief is betreffende spam, zorg er dan voor dat berichten voldoen aan de minimale wetgeving.
 • Let op normaal taalgebruik en opmaak.
 • Gebruik geen onnodige spaties zoals bijvoorbeeld: ” S P A T I E “
 • Gebruik geen bijzondere tekens in woorden. (Bijoorbeeld, E-m@il!).
 • Vermijd bepaalde controversiele onderwerpen in berichten als; “viagra, Rolex, horloges, seksueel getinte vragen, drugs of medische behandelingen.” Met een combinatie van deze woorden wordt een bericht meestal tot spam gerekend, zelfs wanneer verder alles in orde is.

HTML:

 • Wanneer u HTML berichten verstuurd gebruik dan een goede html editor.
 • Vermijd het gebruik van MS Word, dit programma laat vaak lege html-tags zoals “<b></b>” achter. Lege of foutieve tags zullen spampunten opleveren.
 • Wanneer u in HTML een title tag gebruikt, zorg er dan voor dat deze relevant is. Programma’s zoals MS Word en Dreamweaver laten de title leeg of zetten hier ‘untitled page’ of ‘naamloos’ in.
 • Gebruik geen onzichtbare tekst in de HTML code. Gebruik daarnaast een normale lettertype grootte tekst.
 • Gebruik geen programma’s om HTML e-mails te volgen. Wanneer u per se een bericht wilt volgen, zet dit dan zichtbaar in de html. Anders zal het email programma hem kenmerken als virus.

Onze tips:

 • Maak gebruik van onze webmail. Deze is correct ingesteld, en hierdoor zal de kans dat de mail in de spam komt kleiner zijn.
 • Verstuur geen grote hoeveelheden e-mails met hetzelfde bericht en/of onderwerp.
 • Wees voorzichtig met eventuele adverteerders in uw e-mailberichten.
 • Sommige web adressen staan op een zwarte lijst bij de mailprovider.
 •  Een mailing moet altijd wettelijk gezien een afmeld mogelijkheid hebben(indien nieuwsbrief of automatische email), wanneer deze niet aanwezig is kan een ontvanger beslissen dit te melden aan een blacklist, en zorgt dit ook voor een slechte vermelding bij andere ontvangers.

Kwetsbaarheid van Intel CPU: Spectre & Meltdown

Er zijn behoorlijk ernstige kwetsbaarheden gevonden in de CPU’s van Intel/AMD en ARM waardoor het geheugen van de kernel kan worden misbruikt en worden ingelezen.

De kwetsbaarheden zijn gevonden door het Google Project Zero Team, en staan vermeld onder CVE-2017-5753, CVE-2017-5715, en CVE-2017-5754.

Data1 heeft 4 januari 2017 een urgente update gedaan waardoor alle Webhosting, vpsen en servers volledig zijn beveiligd met de nieuwste patches.

 

Welke patches zijn er voor u al beschikbaar ?

Meltdown en Spectre treffen niet alleen servers, maar ook apparaten die je dagelijks gebruikt zoals je computer, laptop, en je smartphone met een Intel CPU.

Hier een klein overzicht met beschikbare patches:

 • MacOS heeft de patch sinds versie 10.13.2
 • De laatste update van windows 10.
 • Linux Kernel 4.15, er zijn ook Kaiser-patches die het probleem nog beter oplossen.

Wij wensen u een voorspoedig 2018..

Wij wensen u prettige feestdagen en een voorspoedig 2018!
Graag bedanken wij u voor het in ons gestelde vertrouwen. Wij hopen u in 2018 weer van dienst te mogen zijn!

Wij zijn op kerstavond, eerste kerstdag, tweede kerstdag en nieuwjaarsavond helaas gesloten.
Voor spoed kunt u uiteraard ons nood-nummer bellen!

Camiel Peeters, Julian Peeters, Brumando Breeveld, Serge Huijsen, Catja Huijsen, Dennis Postma

Personeels-uitbreiding

Met trots mag ik zelf aankondigen dat het team van Data1 is uitgebreid!

Vanaf vandaag zal ik, Julian Peeters het team komen versterken op de afdeling klantenservice, verkoop en creatieve innovatie.
Voor bestaande klanten betekent  dit dat ik mijn uiterste best ga doen u te helpen met alle zaken rond om uw website of hosting pakket.
Voor nieuwe klanten betekent dit dat ik zal ondersteunen als de eerste vraagbaak en begeleiding met het opzetten en goed doorvoeren van uw aanvraag!

Mocht u een vraag of opmerking hebben met betrekking tot onze dienstverlening en/of willen weten wat we voor u kunnen betekenen kunt u mij een E-mail sturen op:
Julian@data1.nl!

Met vriendelijke groet,

Julian Peeters
Team Data1

2018 here we come!

Data1 werkt momenteel stevig door aan het verbeteren van haar systemen. Hierdoor zijn wij er zeker van dat 2018 een top jaar zal worden voor ons en onze relaties. Komende weken voeren wij op verschillende locaties updates uit en kan het soms even langer duren maar tickets worden uiteraard altijd in behandeling genomen. Mocht u toch vragen hebben over of de updates invloed hebben op uw dienst of product, neem dan gerust contact op. Zodra updates invloed hebben op de stabiliteit of bereikbaarheid van onze klanten, geven wij hier per mail toelichting op.

Het duurt niet meer lang…

Inmiddels zijn wij in het laatste stadium beland van Data1 V2.
Wij lopen de laatste onderdelen na, welke van belang zijn bij een goed functionerende website.
Hier en daar nog wat technische zaken achter de schermen, maar het zal niet lang meer duren.
Houd de website in de gaten voor de openingsaanbieding!
Team Data1